top of page
Zoeken
  • Danielle Rebel Boeve

Principes, beloften en dromen

Wat zou er gebeuren als elke christen gaat leven vanuit Gods principes en gaat staan op Zijn beloften? Heb je daar wel eens over nagedacht? Ik kan daar echt van dromen!

Ten eerste dat ik zelf meer leer staan op Gods beloften. Dat ik ze ken. Liefst allemaal!

En dat ik leef vanuit Zijn principes. Dat ik ze ken. Liefst allemaal!


Containerbegrippen

Voordat ik in 2016 de Bijbel begon te lezen waren ‘staan op Gods beloften’ en ‘leven vanuit Zijn principes’ voor mij containerbegrippen. Het zei me eerlijk gezegd niet zo veel. Het klonk voor mij vooral heel christelijk, een beetje oubollig en het viel voor mij onder de ‘Tale Kanaäns’. De motivatie om de Bijbel dagelijks te gaan lezen kwam door de tekst Mattheus 6:33 waar staat ‘Zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid en al het andere zal u erbij gegeven worden’. Die tekst had ik al heel vaak gehoord, maar ineens klikte er iets… en ik werd nieuwsgierig naar wat dat ‘Koninkrijk van God’ nu precies in hield. Ik dacht, als ik dat wil weten, dan moet ik de Bijbel zélf gaan lezen. Tot die tijd las ik alleen losse teksten, luisterde veel worship en preken, maar ik had mezelf een soort van ‘ontslagen’ van het Bijbel lezen omdat ik dyslectisch ben. Maar vanaf 1 januari 2016 zei ik tegen mezelf: ‘geen excuses meer Danielle, je gaat gewoon zelf lezen.’ So I did…


Ik stond versteld

Was het een feestje? Niet elke dag. Vaak niet zelfs. Ik begreep lang niet altijd wat er stond. Kon de context ook niet altijd begrijpen en het was dus geregeld meer commitment dan inspiratie. En tegelijk… sjonge…wat staan er veel beloften in de Bijbel. Ik stond echt versteld. En wat een principes…ik paste die helemaal niet toe! Mattheus 6, de Bergrede, begon tot mij te spreken. Die tekst, vers 33…het is een principe én een belofte! Zo had ik hem nog noooooit gelezen! En zo begon mijn droom…wat als we allemaal zo gaan leven? Moet je eens voorstellen wat er dan gebeurt!


Verander de wereld, begin bij jezelf

Verander de wereld, begin bij jezelf. Dus beetje bij beetje ging ik toepassen wat ik las. Doen wat er staat. Ik zou deze blog heel lang kunnen maken door te beschrijven wat ik sinds die tijd mee maak. De gesprekken die het heeft opgeleverd, de meest wonderlijke situaties waarin ik terecht kwam. Als ik al deze gebeurtenissen zou gaan opsommen, dan zou deze blog een boek worden…


Tijdens mijn spreekbeurten doe ik dat wel graag; even een recent voorbeeld noemen. En die is er altijd; een recent voorbeeld. Omdat als je vanuit Gods beloften en principes leeft, je heel vaak bijzondere momenten meemaakt waarover je kunt vertellen! Never a dull moment in the Kingdom of God! We zouden zó gaan opvallen in ‘de wereld’. Dat houd je niet voor mogelijk! Of klinkt dat dan weer ongelovig…want wat wij voor onmogelijk houden, is mogelijk bij God! Ook weer zo’n koninklijk principe.


Wat als het écht állemaal waar is?

Geloven wij nog? Geloven wij écht dat Gods beloften waar zijn? Wat als het écht waar is dat wanneer wij Gods Koninkrijk en Zijn gerechtigheid zoeken, dat Hij dan voorziet in al dat andere? Wat als dát echt waar is? Zou jij dan nog doen wat je nu doet?


Wat als Gods principe écht waar is als Hij zegt: Kijk naar de vogels in de lucht en naar de bloemen in het veld? Zij maken zich geen zorgen, want Ik zorg voor ze! Waarom maak jij je nog zorgen? Ik zorg ook voor jou! Als jij dat met je hele hart zou geloven, zou je dan nog doen wat je nu doet?


Wat als je je geketend voelt op wat voor gebied dan ook, en je zou in die moeilijke tijd God loven en prijzen (net als Paulus en Silas) en de ketenen zouden van je af vallen. Wat als dat echt zo is? Dan stop je toch niet meer met lofprijzen?


Wat als het écht waar is dat God vrede wil geven die alle verstand te boven gaat in élke situatie. Wat als dat echt waar is? Probeer je dat eens in te denken! Stel dat dit echt zo is, dan zou je door geen enkele situatie meer ontregeld raken. Dan zou je volledig vrij zijn!

Ik kan nog wel even doorgaan. God belooft ons veel. Hij heeft het voor ons klaarliggen.

Honderden beloften, honderden principes. Het zijn stuk voor stuk parels, cadeaus of welke naam je er ook aan wil geven.

De belangrijkste vragen zijn: Wil jij ze uitpakken? Wil je ze kennen? Geloof je er in? Durf je God te vertrouwen dat ze waar zijn? En durf je tegen wat de wereld je leert in te kiezen voor Zijn principes?

Mensen kijken mee…

Ik sta zelf nog dagelijks versteld dat God zo groot en zo goed is en dat het allemaal zo waar is! En om mij heen kijken mensen mee. Ik hoef niets anders te doen dan te verhalen over wat er gebeurt. Ik beschrijf en getuig alleen. En de rest doet God. Het is een feest! Niet omdat alles nu op rolletjes loopt (tijdens het schrijven van deze blog kan ik zeggen: integendeel zelfs), maar omdat het klopt wat er in Exodus 14:14 staat! Wat een verademing is deze tekst voor een bezige bij als ik…😊


Ik hoop dat als jij ook een ‘doener’ bent, dat jij deze tekst gaat opzoeken. En dat je hem gaat toepassen. En dat je gaat verhalen van wat er gebeurde toen je dit principe ging toepassen.


Geniet van de rust! Droom ik ondertussen verder…


Bless!

0 opmerkingen

Comments


bottom of page